Archidona

Archidona

Helemaal bovenin de stad bevindt zich een mannenklooster, dat nog altijd in gebruik is. Vanaf de berg heeft u prachtig uitzicht over de omgeving. Ook leuk om te bezoeken: Plaza Ochavada, de foto daarvan staat op de voorkant.

Rute

Rute

Dit provinciedorp staat bekend om haar veelvoud aan musea. Alle geënt op lokale producten; anijs, ham, suiker, chocolade. In Rute bevindt zich tevens de dichtstbijzijnde grote supermarkt Mercadona.

Antequera

Antequera

Een provinciestad langs de snelweg tussen Granada en Sevilla. De stad is een waar openluchtmuseum met talloze kerken en het oude fort dat uittorent boven de stad. De binnenstad heeft veel horecagelegenheden, leuke pleinen met terrassen, ijssalons, en een keur aan leuke boetiekjes.

Granada

Granada

Deze stad is de thuisbasis van het beroemde Alhambra, een 14e-eeuws paleis en fort dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit eeuwenoude fort is één van de meest bekende gebouwen in de wereld. Ontdek in het paleis geweldige binnenplaatsen met fonteinen, sinasappelbomen en mooi tegelwerk. Overal waar je kijkt, zijn de stenen en het hout gesneden met vele details. Naast het Alhambra is ook het albaicin de moeite waard. Omdat het de voormalige Arabische wijk van Granada is, vindt je veel winkels in een soeksmarkt. Het is de perfecte plek om oosterse producten zoals kruiden of gedroogd fruit te kopen. Er zijn hier ook veel restaurants.

Córdoba

Córdoba

Staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, en is de thuisbasis van de beroemde Mezquita, een moskee-kathedraal die werd gebouwd in de 8e eeuw. De Mezquita wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van islamitische architectuur in Spanje en is een must-see voor elke bezoeker van deze mooie stad. De Judería is de Joodse wijk in het centrum met smalle en bloemrijke straatjes en pittoreske huisjes. In deze wijk liggen vele bezienswaardigheden zoals de Mezquita moskee-kathedraal, maar ook de synagoge en het Alcazar de los Reyes paleis. Wandel en dwaal heerlijk door de smalle en bloemrijke straatjes, zoek souvenirs of ontspan in een van de vele kleine tapasbarretjes in deze Joodse wijk.

Malaga

Malaga

Malaga is een stad met een beetje van alles. Het oude centrum is het hart en de ziel met een labyrint van stenen straatjes. Je vindt er een modern winkelcentrum, brede boulevards, groene parken en een stadsstrand. Daarnaast zijn de prachtige zandstranden niet te missen en is het Picasso museum absoluut een bezoekje waard. Een moderne tegenhanger van het oude centrum is de haven. Met name Muelle Uno (pier 1) is een gezellige boulevard om te winkelen of om iets te eten en drinken. Sinds de komst van museum Centre Pompidou is dit deel van de stad nog meer tot leven gekomen. Een heel ander stukje Málaga, maar zeker een aanrader.

Sevilla

Sevilla

Het Plaza de España is een prachtige plek in Sevilla. Het halvemaanvormige plein is onderdeel van het Parque de María Luisa, het grote openbare park van de stad. Plaza de España is aangelegd in 1928 vanwege de Iberisch-Amerikaanse Expo van 1929 die in Sevilla gehouden werd. De gebouwen die rondom het plein staan werden toen gebruikt voor exposities en tegenwoordig door de overheid. Plaza de España wordt zowel door toeristen als door locals goed bezocht. Toeristen zie je hier de hele week, locals vooral in het weekeinde en met name op zondag. Men trekt dan met hele families naar het María Luisa en bezoekt dan uiteraard ook dit prachtige plein. Vanaf Plaza de España kun je een rit maken met een paardenkoets, je kunt er in een bootje varen door de kanaaltjes die op het plein aangelegd zijn, je kunt er de witte duiven voeren en je kunt er gaan zitten op de tegelmozaïeken die onderaan de gebouwen aangelegd zijn.