Wij zijn Marjan en René en wonen sinds 2021 in Spanje. In Nederland werkte Marjan in de horeca en bij Transavia. René is werkzaam in de logistiek bij een transportbedrijf op de IT-afdeling. “Waarom Spanje?”,vraag je je misschien af. Nou, waarom niet? Soms heb je 100 redenen om iets niet te doen, en is er maar 1 nodig om iets juist wel te doen. Die ene reden zijn er in ons geval een aantal. In Nederland hadden we het prima voor elkaar; een fijn huis in een leuke stad (Gouda) en ook ons werkbare leven was uitstekend te noemen.

En toen kwam Corona…. René kon prima vanuit huis werken, maar in de luchtvaart werd het een stuk lastiger. Met een prettige vertrekregeling heeft Marjan haar baan bij Transavia opgegeven.

We zijn niet uit Nederland weggegaan omdat we het daar niet meer naar onze zin hadden. We zijn uit Nederland weggegaan omdat we dachten dat de kwaliteit van ons leven in Spanje beter zou zijn, en tot dusver klopt dat. We houden van de rust en de natuur, en voornamelijk het vaker buiten zijn. Nieuwe dingen ontdekken en genieten van de omgeving, en natuurlijk ook het huis waarin we nu wonen. De mensen die we hier hebben leren kennen, zijn echte vrienden geworden.

Na aankomst in Spanje hebben we eerst ongeveer anderhalf jaar een woning op het platteland, oftewel “de campo”, gehuurd. We wilden ervaren hoe het is om in de campo te leven en ontdekken of het plaatsje Iznájar en de omgeving ons zouden bevallen. En dat is zo. We vinden het een leuk dorp, de inwoners zijn enorm vriendelijk en het echte Spaanse leven speelt zich hier af. Het werd tijd om op zoek te gaan naar iets van onszelf.

Na een zoektocht die ongeveer een half jaar duurde, liet de makelaar ons Finca Tranquilidad zien. Een Finca met daarop 3 huizen, een paar schuurtjes, een zwembad en nog een stuk grond. Verwaarloosd en vies want het stond al geruime tijd leeg. Maar we zagen ook de potentie die het voor ons had; de stilte, olijfbomen zover je kunt kijken, vogels èn de mogelijkheid tot verhuur van vakantiewoningen. Dit was precies wat we zochten! Twee weken hebben we erover nagedacht en toen de knoop doorgehakt. “Er staat ons heel veel werk te wachten, maar we gaan ervoor!”

Half oktober 2022 kregen we de sleutel(s) en na een grote schoonmaak en een fris verfje in de villa zijn we op 1 november verhuisd. Naast het werk wat we deden, René op afstand voor zijn Nederlandse werkgever, en ik was inmiddels samen met een vriendin een eigen winkel gestart in cadeauartikelen en kleding, werd er in onze vrije tijd heel veel geklust.

Met de onmisbare hulp van onze buurman zijn we begonnen met slopen, opbouwen, stuken, heel veel ‘blanca’ verven, en uiteindelijk het inrichten van verhuurhuis 1: de Casa. Ook de omliggende schuurtjes werden aangepakt. Er zijn plantenbakken gemaakt, rioleringen aangelegd en vernieuwd. We zijn nog lang niet klaar maar we zijn al wel heel trots op wat we er tot nu toe van hebben gemaakt. Onze gasten zijn lyrisch over de heerlijke matrassen op de gloednieuwe bedden en de gezellige binnen- en buitenruimtes. Het fijne zwembad heeft al voor heel wat waterpret en relaxmomentjes gezorgd en is begin 2024 nog mooier gemaakt.

Sinds maart 2023 zijn onze deuren geopend om gasten te ontvangen in de Casa en dat vinden we ontzettend leuk. We hebben een uitgebreide informatiemap gemaakt en mochten er nog andere vragen zijn, dan wonen we gelukkig vlakbij 😉

We respecteren de privacy van onze gasten te allen tijde en onze gasten waarderen dat, zoals te lezen valt in de recensies. Het ‘rommelen’ over het terrein, het zwembad schoonhouden, de plantjes verzorgen, bedden verschonen of boodschapjes doen, lekker ergens een drankje drinken op een terrasje met een tapa erbij; het leven hier in Spanje op ònze Finca Tranquilidad, is een leven dat ons past.

Dank voor het lezen van het stukje ‘over ons’ en we hopen dat we jullie snel mogen ontmoeten op Finca Tranquilidad. We zullen er alles aan doen om jullie een zorgeloos en ontspannen verblijf te bieden.